O nama

Dječji vrtić „Krijesnica“  nalazi se na dvije lokacije:

 

 

Centralni objekt:

Ulica Vladimira Nazora 3a,                                                                   

Mali Bukovec

 

Područni objekt:

Dravska ulica 42a,                                                                             

Veliki Bukovec

 
 
vrtic vb

         

          Ustanova Dječji vrtić „Krijesnica“ početak svog samostalnog djelovanja veže za studeni 2015. godine. Osnivač vrtića je Općina Mali Bukovec, a ravnateljica je Ivanka Baron-Špoljarić, diplomirana odgojiteljica. Službeno otvorenje vrtića održano je 1. rujna 2016. godine. Nakon otvorenja samog vrtića u Malom Bukovcu, ukazala se potreba za upis djece u odgojno-obrazovne programe na području općine Veliki Bukovec. U listopadu 2017. g. otvorena je i podružnica vrtića u Velikom Bukovcu.

          U oba objekta upisujemo djecu od navršene treće godine života do polaska u školu. U centralnom objektu roditelji mogu svoju djecu upisati u 5-satni i 9-satni program, a u podružnici u 5-satni program.

Kako bi djeca rasla i razvijala se u što prirodnijem, tj. obiteljskom ozračju, u vrtiću su sastavljene mješovite skupine djece. U centralnom  objektu imamo dvije mješovite odgojne skupine, a u područnom odjelu jednu mješovitu odgojnu skupinu. Na taj način mlađa djeca uče od starijih dok starija djeca razvijaju i usavršavaju svoje kompetencije te ih rado prenose na mlađe.

          Prostor i oprema vrtića prilagođeni su djeci i zadovoljavanju njihovih potreba i interesa. Poticajno okruženje potiče djecu da sami odabiru igre u skladu s njihovim razvojnim mogućnostima.

Uz unutrašnji prostor vrtića, uređen je i vanjski prostor koji se sastoji od natkrivene terase, prostora za igru djece s pripadajućim igralima, cvjetnjaka i vrta o kojem brinu sami polaznici vrtića.

          Što se tiče zaposlenika vrtića, trenutno je zaposleno šest osoba koje marljivo rade da sva upisana djeca boravkom u vrtiću stvore lijepe uspomene koje će nositi cijeli život.

          Kako smo tek na samim počecima, polako gradimo vrtić ne bi li jednog dana postao prepoznatljiv po očuvanju tradicije kraja u kojem živimo, tradicionalnim jelima te svakako humanitarnom karakteru gdje bismo djecu od samih početaka odgajali da postaju senzibilni za potrebe drugih; uvijek spremni pomoći ljudima u nevolji i biti nesebični u darivanju; ne bi li njegovali ono najljepše što čovjek nosi u sebi, a to je ljudska toplinu, ljubav, osmijeh i lijepa riječ.

          U izgrađivanju nove vizure vrtića aktivno sudjelujemo sa širom društvenom zajednicom uključujući udruge žena iz Malog i Velikog Bukovca, Osnovnu školu Veliki Bukovec, Vatrogasnu zajednicu iz Malog Bukovca, Knjižnicu i čitaonicu Mladen Kerstner iz Ludbrega te brojna poljoprivredna gospodarstva našega kraja.

Nikako ne smijemo zaboraviti i naše drage roditelje koji su nam svakodnevni oslonac i pomoć u uređenju unutarnjeg i vanjskog prostora, ovisno o godišnjem dobu.