O nama

Dječji vrtić „Krijesnica“  nalazi se na dvije lokacije:

 

 

Centralni objekt:

Ulica Vladimira Nazora 3a,                                                                   

Mali Bukovec

 

Područni objekt:

Dravska ulica 42a,                                                                             

Veliki Bukovec

 
 
vrtic vb

         

Ustanova Dječji vrtić „Krijesnica“ početak svog samostalnog djelovanja veže za studeni 2015. godine. Osnivač vrtića je Općina Mali Bukovec.

Službeno otvorenje vrtića održano je 1. rujna 2016. godine.

         Nakon otvorenja vrtića u Malom Bukovcu, ukazala se potreba za upis djece u odgojno-obrazovne programe na području općine Veliki Bukovec. U listopadu 2017.g. otvorena je i podružnica vrtića u Velikom Bukovcu.

          U oba objekta upisujemo djecu od navršene treće godine života do polaska u osnovnu školu.

Kako bi djeca rasla i razvijala se u što prirodnijem, tj. obiteljskom ozračju, u vrtiću su organizirane mješovite skupine djece. Na taj način mlađa djeca uče od starijih dok starija djeca razvijaju i usavršavaju svoje kompetencije te ih rado prenose na mlađe.

          Prostor i oprema vrtića prilagođeni su djeci i zadovoljavanju njihovih potreba i interesa. Poticajno okruženje potiče djecu da sami odabiru igre u skladu s njihovim razvojnim mogućnostima.

Uz unutrašnji prostor vrtića, uređen je i vanjski prostor koji se sastoji od natkrivene terase, prostora za igru djece s pripadajućim igralima, cvjetnjaka i vrta o kojem brinu sami polaznici vrtića.

          Svi zaposlenici vrtića vrijedno i marljivo rade da sva upisana djeca boravkom u vrtiću stvore lijepe uspomene koje će nositi cijeli život.

          Kako smo tek na samim počecima, polako gradimo vrtić ne bi li jednog dana postao prepoznatljiv po očuvanju tradicije kraja u kojem živimo, tradicionalnim jelima te svakako humanitarnom karakteru gdje bismo djecu od samih početaka odgajali da postaju senzibilni za potrebe drugih; uvijek spremni pomoći ljudima u nevolji i biti nesebični u darivanju; ne bi li njegovali ono najljepše što čovjek nosi u sebi, a to je ljudska toplina, ljubav, osmijeh i lijepa riječ.

          U izgrađivanju nove vizure vrtića aktivno sudjelujemo sa širom društvenom zajednicom uključujući udruge žena iz Malog i Velikog Bukovca, Osnovnu školu Veliki Bukovec, Vatrogasnu zajednicu iz Malog Bukovca, Knjižnicu i čitaonicu Mladen Kerstner iz Ludbrega te brojna poljoprivredna gospodarstva našega kraja.

Nikako ne smijemo zaboraviti i naše drage roditelje koji su nam svakodnevni oslonac i pomoć u uređenju unutarnjeg i vanjskog prostora, ovisno o godišnjem dobu.